هیدرولیک

آسانسور هیدرولیک چیست؟

آسانسور هیدرولیک به آسانسورهای گفته می‌شود که از قدرت هیدرولیک برای حرکت عمودی بین طبقات استفاده می‌کند. در این نوع آسانسور، یک سیلندر هیدرولیک (جک) و یک پمپ هیدرولیک برای حرکت کابین آسانسور به کار می‌رود.

در آسانسور هیدرولیک، سیلندر هیدرولیک یا همان جک تلسکوپی با کابین متصل است و حاوی یک روغن خاص است که در داخل آن وجود دارد. وقتی پمپ هیدرولیک روغن را با فشار به سیلندر پمپاژ می‌کند، فشار ایجاد شده باعث بالا رفتن جک تلسکوپی به طور عمودی می‌شود. با بالا رفتن سیلندر هیدرولیک یا همان جک تلسکوپی، کابین آسانسور نیز جا به جا شده و به بالا حرکت داده می‌شود.

برای پایین آمدن نیز یک سوئیچ به صورت خودکار پمپاژ روغن داخل سیلندر را قطع می‌کند که در نتیجه باعث پایین آمدن جک تلسکوپی و کابین آسانسور می‌شود.

آسانسور هیدرولیک معمولا در ساختمان‌های کم ارتفاع‌تر و مسکونی استفاده می‌شود. یکی از مزایای اصلی آسانسور هیدرولیک، عملکرد بی‌صدا و نرم آن است.

در صورت قطع برق می‌تواند تا نزدیکترین طبقه آن را هدایت کرد تا سرنشینان پیاده شوند. همچنین آسانسور هیدرولیک می‌تواند با استفاده از نیروی یک منبع تغذیه اضطراری به کار خود ادامه دهد. با این حال، نصب و نگهداری آسانسور هیدرولیک معمولا کمی پیچیده‌تر از آسانسورهای مرسوم است.

مزایا آسانسور هیدرولیکی

معایب آسانسور هیدرولیکی

انواع آسانسور هیدرولیک

آسانسور های هیدرولیک در انواع مختلفی ساخته و نصب میشوند که نسبت به اینکه چه مقدار فضا برای عرض و عمق چاه موجود است یا توانایی کندن کف به چه مقدار است طراحی می شوند که میتوان میتوان در بین آنها به موارد زیر اشاره کرد.

1: مستقیم جک از زیر (جک مستقیم)

2: مستقیم جک از بغل ( 1:1 )

3: غیرمستقیم جک از بغل (1:2)

مشخصات فنی آسانسور هیدرولیک

ارتفاع چاله آسانسور هیدرولیک

برای نصب آسانسور، ابتدا باید فضای آسانسور در ساختمان در نظر گرفته شود. در نظر گرفتن فضای مربوط به چاله آسانسور ابتدایی‌ترین مرحله نصب آسانسور است. همچنین در نظر گرفتن فضای مناسب برای چاله آسانسور یکی از موارد مهم در تأمین ایمنی آسانسور است.

جای آسانسور در ساختمان را باید به گونه‌ای انتخاب کرد که کمترین چالش و خرابی را داشته باشد. آسانسورهای هیدرولیکی را می توان در مناطقی مانند روی نما، راه پله و …  اجرا کرد. درمورد مکان اصلی آسانسور هیدرولیکی چالش بسیار کم است چرا که به علت عدم نیاز به چاه و اتاقک دیگر دغدغه ای مانند طول و عرض چاله سرویس وجود ندارد.

ولتاژ برق دستگاه

آسانسورهای کوچک می توانند با ولتاژ برق ۲۲۰ ولت تکفاز نیز عمل کنند. معمولا آسانسورها و بالابرهای خانگی با سرعت کم (۰.۱۵ متر بر ثانیه) و ظرفیت کم (دو تا سه نفر) با برق تکفاز راه اندازی می شوند. ولی برای سرعت ها و ظرفیت های بیشتر قطعا به برق سه فاز با ولتاژ ۳۸۰ ولت نیاز است. در همان مقیاس کوچک ظرفیت و سرعت امکان استفاده از آسانسور سه فاز با درایو بجای دستگاه هیدرولیکی تکفاز وجود دارد.

ابعاد آسانسور هیدرولیک

ابعاد آسانسورهای هیدرولیک از دو جنبه مورد بررسی قرار می گیرد. ابتدا باید ابعاد مفید کابین تعیین شود. ابعاد مفید کابین آسانسور بر مبانی ظرفیت تعیین شده در سیستم و بر اساس الزامات استاندارد محاسبه می شود. ابعاد چاه آسانسور، متناسب با ابعاد کابین، نوع سیستم، نحوه آرایش جک و ریل ها و ابعاد و مکانیزم درب ها تعیین می گردد. یکی از ویژگی های سیستم های هیدرولیک حذف وزنه های تعادل و در نتیجه صرفه جویی در فضای ساختمانی است.